Wednesday 23 December 2015

7η Biennale Παιδικής Τέχνης






Το Μουσείο και η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης διοργανώνουν την 7η  BIENNALE παιδικής τέχνης, πρεσβεύοντας την αγάπη, την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη, μεταξύ των λαών του κόσμου.
Μέσα από αυτόν το διαγωνισμό στήνουμε γέφυρες αγάπης ανάμεσα στους λαούς του κόσμου, σεβόμενοι την ιδιαιτερότητα και την παράδοσή τους.
Στην 7η  BIENNALE παροτρύνουμε τα παιδιά να δημιουργήσουν έργα με θέμα τη μουσική και τα ακούσματα του τόπου τους. Να καταγράψουν επάνω στο έργο τους, με τον εικαστικό τους λόγο, τον ενθουσιασμό της στιγμής, ακούσματα από μουσικές βγαλμένες μέσα από την παράδοση τους, αλλά και ήχους από μουσικά όργανα της πατρίδας τους. Μπορούν  ακόμη  να ζωγραφίσουν μουσικά όργανα και μουσικές στιγμές που έμειναν χαραγμένες στη μνήμη τους. Σημείο αναφοράς μπορεί να γίνει και το αύριο, εκεί όπου μόνο αυτά ανήκουν και να ζωγραφίσουν μουσικά όργανα της φαντασίας τους.  Αυτό που περιμένουμε να δούμε και να ακούσουμε είναι οι δρόμοι της Μουσικής  του πλανήτη μας.
Θα παρακαλέσουμε, όσοι θα λάβουν μέρος σε αυτή την ξεχωριστή 7η BIENNALE 2016-2017 να μας στείλουν, αν είναι δυνατό, και CD με μουσικά κομμάτια της πατρίδας τους τραγουδισμένα από παιδιά,  προκειμένου να ηχογραφήσουμε ένα CD το οποίο θα συνοδεύει τον κατάλογο της  7η  BIENNALE.

Περιμένουμε με αγωνία τις δημιουργίες σας… καλή επιτυχία!!!

Περισσότερες πληροφορίες και τη διακήρυξη του διαγωνισμού μπορείτε να βρείτε στο site του Μουσείου Παιδικής Τέχνη «Οικουμένη»   www.oikoumeni.gr  πατώντας εδω

No comments:

Post a Comment